Wat is wandelcoaching?

 

Wandelcoaching is een nieuwe en krachtige aanpak voor persoonlijke groei en het bereiken van je doelen. Het is een vorm van al-wandelend-gecoacht worden. Door de natuur in te gaan tijdens een wandeling, ontdek je op verrassende en verfrissende manieren nieuwe perspectieven. En daarmee krijg je antwoorden op je hulpvraag. En verminder je stress.

Het effect van naast elkaar lopen

Veel mensen die ik coach geven aan dat ze het fijn vinden dat je naast elkaar loopt. Je hoeft elkaar niet steeds aan te kijken, en nog belangrijker, je kan rustig over een antwoord nadenken. Je loopt, denkt na in stilte of praat. Dat alleen is al prettig.

Het effect van wandelcoaching

Een andere belangrijke factor van wandelcoaching is de combinatie van beweging en de natuur. In de natuur zit je al snel minder in je hoofd. Je gaat beter voelen wat er speelt. Het is bijzonder hoe de natuur meewerkt om oplossingen te vinden voor wat er speelt. Wandelcoaching maakt namelijk gebruik van de beleving van het bos, van metaforen en van de ruimte die er is. Dat maakt het ervaren wat er in jouw leven nodig is heel krachtig.

Wandelen vermindert ook stress

Door te wandelen verhoog je jouw endorfine-niveau en verlaag je het stresshormoon cortisol, met als gevolg een ontspannen en positieve mindset. Dit is een krachtige aanpak die je kan helpen je emoties te reguleren en je mentale gezondheid te verbeteren.

Kennismaken met wandelcoaching?

Wil jij weten of wandelcoaching jou kan helpen om stress te verminderen? En daarbij lekker over de Veluwe banjeren?

Meld je aan voor een intake

Contact formulier