Te weinig zelfwaardering

Een positief zelfbeeld is ontzettend belangrijk voor jouw mentale gezondheid en algehele welzijn. Maar misschien herken je dat kritische stemmetje in jouw hoofd wel dat jou vertelt dat je niet goed genoeg bent. Dit kan leiden tot gevoelens van minderwaardigheid of angst. Je gaat jezelf steeds met anderen vergelijken, of vraagt je af wat ze van je vinden. Het verpest vaak je dag. En kan je belemmeren je persoonlijke groei.

Verandering is mogelijk!

Gelukkig is verandering mogelijk. Door middel van coaching kun je deze negatieve patronen doorbreken en jouw zelfbeeld versterken. Je kunt leren om jezelf te accepteren en waarderen voor wie je bent, inclusief jouw tekortkomingen.

Ervaring wandelcoaching

Zo coach ik onder meer Ellen. We hebben meerdere sessies op de Veluwe. Ze vertelde mij hoeveel last ze heeft van haar lage zelfbeeld. Hoe ze altijd denkt dat anderen meer waard zijn dan zij. En dat ze zichzelf voortdurend met anderen op een negatieve manier vergelijkt. Ze piekert veel en heeft last van conflicten in de familie. Er is weinig ruimte voor positieve gedachten. Omdat ze die meteen naar beneden haalt. In het bos werken we vooral met aandacht schenken aan wie je wèl wil zijn, en wat die overtuiging ondersteunt. Wat lukt er allemaal wel? Wat zijn je kwaliteiten. En welke patronen van vroeger herkent ze, waardoor ze dit nu ervaart? We doen diepgaande oefeningen die het positieve zelfbeeld versterken.

Stop met strijden tegen jezelf

Het helpt dus niet om te piekeren over jezelf, en te strijden tegen negatieve gevoelens. Hoewel een laag zelfbeeld best hardnekkig kan zijn (je hebt er soms al je hele leven last van) kan je leren om je te richten op jouw sterke punten en prestaties. En je niet langer te concentreren op jouw tekortkomingen en fouten. En je ook echt anders te gaan voelen.

Coaching naar de kern

Veel coaching gaat uit van het ombuigen van negatieve gedachten, en stopt daar ook. Mijn aanpak is anders. We onderzoeken welke valse overtuigingen jij over jezelf hebt (inderdaad – dit zijn nog je gedachten), maar ik neem ook jouw fysieke ervaringen hierin mee. Ik werk ervaringsgericht, en doe bijvoorbeeld ook een familie-opstelling, mindfulness oefeningen of energetische werkvorm dat je proces ondersteunt. En door te werken in en met de natuur ga je ervaren hoe jij net zo goed als ieder ander je waardevolle plek op deze wereld verdient. Ik hoop je te laten ervaren welk leven er óók mogelijk is. Eentje zonder die kritische stem.

Mocht je interesse hebben, klik dan op dit traject

 

“Ik weet niet hoe je het doet, maar je laat mij ervaren

dat een heel ander liefdevol leven mogelijk is. Ik voel weer ruimte” – Ellen.

Contact formulier