Helene Baarda

Als moeder-met-een-baan stortte ik mij altijd vol in alles wat voorbij kwam. Ik had een druk leven en iedereen, inclusief ik zelf, vond mij een stoere vrouw.

Tot ik ging ervaren dat ik mijzelf voorbij holde. Als ik op een feestje was, dacht ik alweer aan het volgende evenement. Ik leefde vooral in de toekomst. En mijn stoerheid betekende een enorme actiegerichtheid. Handig voor mij en vooral voor mijn werkgevers! Ik was ’s avonds vaak uitgeput en vond dat doodnormaal.  Ook wist ik ergens wel dat ik meer aandacht voor mijn gevoel mocht hebben, maar hé stoere vrouwen zijn doordouwers! Dus had ik een soort van schild om mij heen getrokken. En ik kon alles wel zelf.

Dat ik niet kwetsbaar mocht zijn van mijzelf kantelde toen ik hierin vastliep. Ik ging erover praten en werd enorm geraakt door de Ted Talk van Brené Brown (de kracht van kwetsbaarheid). Haar boodschap dat kwetsbaarheid een kracht is, en dat dit moedig is, sprak mij erg aan . Ik volgde coachtrainingen, ging aan mindfulness doen en leerde zo ook veel over mijzelf. Langzaamaan leerde ik om te vertragen, verdragen en mindful leven. Om meer in het moment te zijn. Om te uiten wat er echt in mij leeft, oprechter vanuit het hart te praten. En nu voel ik mij als herboren! Een ervaring die ik graag deel met jou. 

Ik herken mij erg in een ieder die ook op dit pad is. Mensen die ook verlangen naar meer verbinding met wie ze werkelijk zijn, en meer in het moment willen leven. Die komen ook op mijn weg, bijvoorbeeld in de natuur retraites die ik begeleid. Ik hoop van harte dat zij, eerder dan ik ontdekt heb, volledig zichzelf mogen zijn en het leven vol mogen omarmen in het hier-en-nu.  

"Helene stelde zich open op en gaf mij ruimte en vertrouwen om tot nieuwe inzichten te komen. Ze begeleidde me op een heel kalme en natuurlijke manier. Als bonus kwamen we prachtige dingen tegen in de natuur, zoals ijshaar".

 

Thuis in de natuur 

Ik verzorg stress en burnout coaching in en met de natuur. Met humor, warmte en ik ben eerlijk en open. Ook begeleid ik natuurretraites in binnen- en buitenland. Ik coach nu voor het 7e jaar.

Ik ben graag in de natuur, omdat de natuur voor mij een spiegel is van wat er in mij leeft. Als ik het druk heb of stress ervaar is de natuur voor mij een helende plek. Ik ervaar dat alles een plek mag innemen, en dat ruimte en groei daar vanzelfsprekend zijn. De natuur opent mijn hart, waardoor ik weer beter voel wat belangrijk voor mij is. Als natuurcoach neem ik je graag mee naar buiten.

Coach-Trainer-Opleider

Ik ben een stress- en burnout coach en trainer gespecialiseerd in de Zorg en het Onderwijs. Ik coach medewerkers die last hebben van stress, of met overspanningsklachten thuis zitten. En ik train teams in het beter omgaan met hoge werkdruk en hoge verwachtingen, zodat ze veerkrachtig kunnen werken. Daarnaast verzorg ik voor post-hbo opleidingen en bedrijven programma’s in persoonlijk leiderschap en communicatie. Met een brede werkervaring en opleidingsachtergrond, waaronder systemisch werk, lichaamsgericht werk, en oplossingsgericht coachen, breng ik diverse methodieken samen om een holistische benadering te bieden.

Opleidingsachtergrond

Onderstaand de meest relevante opleidingen en cursussen die ik heb afgerond. 

  • master Leren en innoveren (Aeres Wageningen) 
  • erkende stress- en burnout coachopleiding (de Baak)
  • coachopleiding (Academie voor counselling en coaching) 
  • expert motiverende gespreksvoering (Bureau Bewezen Effect)
  • oplossingsgericht coachen (Coert Visser) 
  • systemische opstellingen (Parre en Deden)
  • voice dialogue en speels coachen (B.E.E.R Collewijn en Mulder Opleidingen) 

"Je bent erg goed in het creëren van een veilig kader. Waarin ik mijn verhaal kan vertellen zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen".

Contact formulier