Helene Baarda

Als moeder-met-een-baan stortte ik mij altijd vol in alles wat voorbij kwam. Ik had een druk leven en iedereen, inclusief ik zelf, vond mij een stoere vrouw.

Tot ik ging ervaren dat ik mijzelf voorbij holde. Als ik op een feestje was, dacht ik alweer aan het volgende evenement. Ik leefde vooral in de toekomst. En mijn stoerheid betekende een enorme actiegerichtheid. Handig voor mij en vooral voor mijn werkgevers! Ik was ’s avonds vaak uitgeput en vond dat doodnormaal.  Ook wist ik ergens wel dat ik meer aandacht voor mijn gevoel mocht hebben, maar hé stoere vrouwen zijn doordouwers! Dus had ik een soort van schild om mij heen getrokken. En ik kon alles wel zelf.

Dat ik niet kwetsbaar mocht zijn van mijzelf kantelde toen ik hierin vastliep. Ik ging erover praten en werd enorm geraakt door de Ted Talk van Brené Brown (de kracht van kwetsbaarheid). Haar boodschap dat kwetsbaarheid een kracht is, en dat dit moedig is, sprak mij erg aan . Ik volgde coachtrainingen, ging aan mindfulness doen en leerde zo ook veel over mijzelf. Langzaamaan leerde ik om te vertragen, verdragen en mindful leven. Om meer in het moment te zijn. Om te uiten wat er echt in mij leeft, oprechter vanuit het hart te praten. En nu voel ik mij als herboren! Een ervaring die ik graag deel met jou. 

Ik herken mij erg in (jonge) vrouwen die ook op dit pad zijn. Die ook verlangen naar meer verbinding met wie ze werkelijk zijn, en meer in het moment willen leven. Die vrouwen komen ook op mijn weg, bijvoorbeeld in de natuur retraites die ik begeleid. Vrouwen die ik van harte gun dat ze eerder dan ik volledig zichzelf mogen zijn en het leven vol mogen omarmen in het hier-en-nu.  

 

"Helene stelde zich open op en gaf mij ruimte en vertrouwen om tot nieuwe inzichten te komen. Ze begeleidde me op een heel kalme en natuurlijke manier. Als bonus kwamen we prachtige dingen tegen in de natuur, zoals ijshaar".

Mijn achtergrond

Ik heb na mijn HBO opleiding en master onder meer opleidingen/trainingen gevolgd in coaching, motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht coachen, systemische opstellingen, voice dialogue en wandelcoaching. Met meer dan 10 jaar ervaring als intervisor, trainer leiderschap, communicatie en leefstijl, en ruim 6 jaar ervaring als coach.

Wandelcoaching en trainen als passie

Ik verzorg wandelcoaching in en met de natuur. Met humor, warmte en ik ben eerlijk en open. Ik begeleid natuurretraites in binnen- en buitenland. En daarnaast verzorg ik trainingen in persoonlijk leiderschap en communicatie, voor mensen uit de zorg en in-company trajecten.

De natuur in!

Ik ben graag in de natuur, omdat de natuur voor mij een spiegel is van wat er in mij leeft. Als ik het druk heb of stress ervaar is de natuur voor mij een helende plek. Ik ervaar dat alles een plek mag innemen, en dat ruimte en groei daar vanzelfsprekend zijn. De natuur opent mijn hart, waardoor ik weer beter voel wat belangrijk voor mij is. Als natuurcoach neem ik je graag mee naar buiten.

 

"Je bent erg goed in het creëren van een veilig kader. Waarin ik mijn verhaal kan vertellen zonder dat ik op mijn woorden hoef te passen".

Contact formulier