Stress, burnout preventie en herstel

Werken in de zorg of het onderwijs is vaak intentief en kent een hoge werkdruk. Dat kan je overweldigen. Het is niet vreemd dat juist jij, die altijd klaarstaat voor anderen, nu zelf wat steun kan gebruiken. Het is oké om ook aan jezelf te denken. Hier ben je op de juiste plek voor die balans tussen werk en privé, waarbij jouw welzijn net zo belangrijk is als dat van je leerlingen of cliënten. 

Misschien heb je al signalen die je liever negeert, zoals piekeren, slecht slapen of een kort lontje. Of het ‘gaat nog wel’, maar je mist al langere tijd plezier in je werk. En wie weet zit je zelfs al thuis met overspanning. 

Als je hulp kan gebruiken bied ik een persoonlijke aanpak die past bij jouw leven. 

Doelen voor Jou

  • Meer inzicht in je eigen kracht, en wat jou energie geeft.
  • Keuzes maken die écht bij jou passen zonder jezelf te verliezen.
  • Werk en leven in een flow, waar energie en plezier samenkomen.
  • Leren herkennen wat je lichaam je vertelt.
  • Gezond en sterk blijven, ook als je terugkeert naar je werk.
 

Coaching die bij jou past

Afhankelijk van je vraag en de fase waarin je zit, is er een aanbod dat bij jou past. 

Fase 1: beginnende stress

Je loopt ergens tegenaan in je werk. Stress, een vervelend conflict, of de vraag of je in dit werk wel op de goede plek zit.  Misschien eens met iemand over praten? Je mag mij altijd benaderen voor een coachgesprek. En dan zie je daarna wel verder of dit genoeg is. 

“Je biedt veel veiligheid voor mijn verhaal. Door de oefeningen weet ik nu hoe ik kan ontspannen, en ik trap ik niet zo snel meer in mijn valkuilen”(Jaap, 40). 

Fase 2: langer last van stress

Loop je al langer op je toppen, dan is het slim om op tijd in te grijpen. Zeker als je stiekem al weet dat je over je grenzen gaat. Daarmee voorkom je een burn-out. Vaak is een kort en krachtig coachtraject voldoende. Zodat je sterk en met vertrouwen aan het werk kan blijven. 

Je leert om je grenzen te gaan voelen, met mijn lichaamsgerichte aanpak. Je gaat je innerlijke wijsheid serieus nemen en je hart openen voor wat werkelijk belangrijk is. Dat vraagt om moed en vertrouwen.

 

Fase 3: herstel van burn-out

Als je al in een burn-out zit, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Wie helpt jou verder? Wat maakt je beter? Elke inspanning is snel teveel. Een beetje opknappen duurt ook veel langer dan je had verwacht. Toch ga je hier uit komen. 

Het is een reis die tijd kost, maar waarvan velen zeggen dat het uiteindelijk leidt tot een dieper begrip van zichzelf en waardevolle veerkracht. Samen zetten we de eerste stap. Maak direct een afspraak of lees meer over het coachtraject. 

Fase 4: werk hervatten na burn-out

Als je na een periode van afwezigheid weer aan het werk wilt, is het belangrijk om dat geleidelijk op te bouwen. Vergelijk het met het opbouwen van een conditie in de (top)sport. Het gevaar bestaat dat je snel weer in de hectiek meegaat. Of het nu op je oude of op een nieuwe werkplek is. Mijn coachtraject zorgt ervoor dat je op een gezonde manier aan de slag kunt gaan en je energie op peil blijft.

 

Terug naar de innerlijke bron van liefde, wijsheid en kracht

Lekker naar buiten!

Welke coaching je ook kiest, ik ga het liefst met je naar buiten. Ik geloof in de kracht van de natuur en de invloed ervan op ons welzijn. De natuur brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging en geeft rust en ontspanning. Doordat je naast elkaar loopt hoef je niet direct antwoorden te geven. Ook gebruik ik de natuurlijke omgeving als spiegel voor wat zich in jou afspeelt. 

Deze wandelcoaching kan in de directe omgeving van jouw organisatie, in een park of bos. Of ga met mij mee de Veluwe op, bij Dieren.

Waarom je werkgever akkoord kan gaan

Plan een intake

Wacht niet te lang, je kunt direct aan de slag als je wilt. Maak een afspraak voor een intake. Als er een wederzijdse klik is en ik denk dat ik je kan helpen, dan besluiten we daarna over het vervolgtraject.

Contact formulier