Teamtrainingen Focus en Veerkracht

Staat jouw team onder druk of wil je meer focus aanbrengen in jullie richting? Kies voor speels en ervaringsgericht leren (grotendeels) vanuit de natuur met traject Veerkrachtig Team of traject Focus met je team. Samen met jou zoeken we een passende plek en vorm. 

Traject Veerkrachtig Team

Wanneer je team onder druk staat, kan het lastig zijn om goed en plezierig te functioneren. Teams die fijn blijven samenwerken onder stressvolle omstandigheden kenmerken zich door:

  • Heldere verantwoordelijkheden
  • Ruimte voor reflectie en verschillende perspectieven
  • Onderlinge veiligheid om je naar elkaar uit te spreken
  • Experimenteerruimte
  • Onderlinge steun
  • Relativeren met een gezonde dosis humor
 

Nieuwsgierig hoe je als team rust kunt bewaren en de vlam van enthousiasme voor het werk kan laten branden? Als dit jullie uitdaging is, ben je hier aan het juiste adres. 

Traject Focus met je team 

Dit traject zorgt ervoor dat de missie van je team niet in de la verdwijnt, maar tot leven komt in de frisse buitenlucht. We werken samen aan een heldere richting, zodat iedereen autonoom én verbonden kan bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. Door middel van speelse en ervaringsgerichte oefeningen in de natuur, maak je niet alleen je hoofd, maar ook je team scherper. Bereid je voor op een unieke mix van serieuze focus en een vleugje humor!

Andere vraagstukken

Sta ik voor open. Laten we dit samen verkennen. 

Mijn werkwijze

Ik gebruik creatieve ervaringsgerichte werkvormen die de samenwerking of samenhang verbeteren. Gericht op duurzaam resultaat en altijd vanuit lichtheid en speelsheid. Ik werk grotendeels in de natuur, waarbij de natuur dient als spiegel voor het team, waardoor inzichten en groei op een natuurlijke en ontspannen manier ontstaan. Een uitgebreide vrijblijvende intake is onderdeel van mijn werkwijze. Smaakt dit naar meer? Neem dan contact op voor een offertegesprek.

 

Praktijkvoorbeeld crisisteam

Een van mijn leukste opdrachten van de afgelopen tijd was een dynamische intervisiereeks voor een crisis-management-team uit het sociaal domein. Een team dat openstond voor mijn ervaringsgerichte trainingen. We onderzochten de verschillende perspectieven en onderliggende patronen in meerdere vraagstukken.

Thema’s als hoge verwachtingen van externe partijen, wegkijken van betrokkenen en omgaan met hiërarchie kwamen op tafel. Met systemische interventies, praktijksimulaties en positioneringen brachten we de thema’s letterlijk tot leven. De creatieve kant in mij kon helemaal los! Juist die ervaringsgerichte insteek levert zoveel op. De ervaring leert dat een dynamische insteek hoofd, hart en lijf betrekt. Dat leidt tot diepgaander leren.

Dit team heeft echt flinke slagen gemaakt. Is beter in staat om te gaan met de druk van buitenaf. Ze kiezen eerder positie en maken bewustere keuzes. Ze weten wanneer en waar ze impact kunnen creëren, of juist de verantwoordelijkheid bij de ander mogen laten. Met minder stress onder de teamleden als gevolg. Als je interesse hebt in een vergelijkbare aanpak, neem dan contact met mij op.

Ervaren trainer en intervisor

Met meer dan 10 jaar ervaring als trainer en intervisor in zorg en hbo-onderwijs kan ik flexibel opereren in zowel kleine als grote organisaties. Ik breng trainerservaring mee uit ziekenhuizen, POH-GGZ, gemeenten, verpleegkundige vervolgopleidingen, en het onderwijs. Naast bovengenoemde trainingen verzorg ik ook persoonlijk leiderschapstrainingen en communicatietrainingen.

Wil je jouw team ècht verder helpen? Vraag dan vandaag nog een offertegesprek aan. 

Contact formulier