Jaartraject Leven vanuit je Kern

Op Loenenland gaan we aan de slag

Jaartraject Leven vanuit je Kern.

Eén met jezelf, eén met de natuur. Of je nu op zoek bent naar een diepere verbinding met jezelf en de natuur, of klaar bent met de onrust in je hoofd; deze jaartraining Leven vanuit je kern is een prachtig cadeau aan jezelf. Elke maand een bijeenkomst op een schitterende plek op de Veluwe en coaching sessies. Hier leer je anders omgaan met lastige gedachten, ontdek je jouw verlangens en leef je volgens jouw natuurlijke ritme. 🌱

Inclusief

“Jij werkt vanuit puurheid en betrokkenheid” (Auke, 37)

Coachhut tussen de bomen

Programma

Wat gaan we doen.

Op 6 vrijdagen door het jaar zijn we op Loenenland. Vanuit mijn ruime ervaring als coach en trainer bied ik een mix van meditaties, bosbaden, (familie)opstellingen, deelrondes bij het vuur (waarbij je ook stil mag zijn), coaching opdrachten en creatieve opdrachten. Af en toe zullen we onze groene vingers uit de mouwen steken in ruil voor ons verblijf in het Voedselbos. Het hele traject is erop gericht om meer vanuit je eigen kern te gaan leven. Dat doen we door:  

 • Bewustzijn versterken. Je krijgt een beter bewustzijn van je lichaamssignalen en gevoelens > je kunt beter in het hier en nu blijven. En van daaruit keuzes maken. 
 • Je zintuigen leren openen voor de natuur > je gaat de natuur sterker als jouw gids ervaren, en komt tot rust. Je gaat ervaren wat het betekent om in een natuurlijker ritme te leven. 
 • Inzicht krijgen in de dynamiek van je familie of werk > de opstellingen die we doen maken dat je beter gaat begrijpen waarom de dingen steeds zo lopen in je familie of op jouw werk.  
 • Patronen loslaten die je niet meer dienen.
 • Verlangens de ruimte geven
 • Anders omgaan met lastige gedachten en gevoelens > je leert tools die je op elk moment kan toepassen.
 
Miniretraite

Op 13 & 14 juni houden we met dezelfde groep een miniretraite, waarbij je kunt kiezen voor een 12 uurs-solo-met-overnachting. Die breng je alleen en in stilte door, na een gezamenlijke voorbereiding. De overnachting op het terrein is naar keuze in de dôme (foto bovenaan), een tentje van jou of te leen, of in de open lucht. Een ervaring die compleet wordt met een ijskoud bad in de natuurlijke bron in het bos. Je kunt ook kiezen voor de miniretraite zonder de solo, doordat je zelf een slaapplek in de omgeving boekt. Een miniretraite is een krachtige manier voor nog meer verbintenis met jezelf.

Hoe ik werk

Hoe ik te werk ga is niet in een paar zinnen uit te leggen. Ik werk vooral ervaringsgericht en stem het programma telkens af op wat de groep nodig heeft. We werken vanuit vertraging, verstilling en … de nodige humor! Daarbij zijn ieders thema’s en vraagstukken leidend voor mij.

Voel je een verlangen naar verandering of verbetering? Meld je dan nu aan!

Praktisch

 • Wat: Jaartraject Leven vanuit je Kern.
 • Wanneer: Vrijdagen 10.00-16.30. Data: 11-10/15-11/17-01/15-02/15-3/11-04
 • Miniretraite: Van 13 juni 16.00 tot 14 juni 16.00 uur.
 • Coach sessies: Op door jou gewenste momenten tijdens het traject.
 • Waar: In het betoverende voedselbos Loenenland, van ‘Hemelse Natuur’, bij Loenen. Waar we beschikken over een coachhut met haardvuur, het terrein van het voedselbos en de Veluwse natuur.
 • Jouw investering
  • Jouw investering bedraagt € 2392,-
  • Early Bird tarief: bij boeking vóór 1 september €2192,-
 • Kennismakingsdag. Liever eerst de kennismakingsdag volgen op 27 september? Geef dit dan aan. 
 • Persoonlijk gesprek.Twijfel je of dit jaartraject wat voor je is? Laten we telefonisch jouw vragen verkennen. 
Slapen in een tentje op Loenenland

Reis door de seizoenen

We gaan door de seizoenen van het leven. We beginnen niet bij de lente, maar middenin de herfst. Herfststormen, gure wind en donkere dagen. Je gaat ervaren wat jou niet langer dient en laat oude patronen los. We varen door de winter en lente, om uiteindelijk bij de zomer uit te komen. Vanuit een vrolijke speelsheid laat zich zien wat er in jou leeft. Dit ervaren we samen, middenin de natuur die ons een spiegel voorhoudt.

Hernieuwde verbinding met jezelf en de natuur

Dit jaartraject is een uitnodiging om gedurende 9 maanden opnieuw een connectie te maken met jezelf en de natuur. In een kleine besloten groep (4-6 deelnemers) neem ik je mee op een reis van zelfontdekking en heling. Stap voor stap, met diep respect voor wie jij bent en wat je in je draagt.

Wat levert het op

Je leert anders omgaan met lastige gedachten en gevoelens. Leert luisteren naar je lichaam en naar jouw innerlijke wijsheid. Zodat je van binnen naar buiten gaat leven, in plaats van andersom. En steeds weer kunt terugveren naar balans en ontspanning.

Voel je een verlangen naar leven vanuit je kern, vanuit een natuurlijker en wijzer ritme? Dan is dit je kans.

“Helene weet humor en diepgang voor mij geweldig te combineren.”(Joyce, 46). 

Over Loenenland

LoenenLand is een voedselbos aan de rand van de Veluwe. Met walnoten- en fruitbomen, bessenstruiken en groenten. In een ecologisch evenwicht. Waar ontdekkingen, belevenissen en ontmoetingen centraal staan. De omgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan het bos met zijn dieren, maar ook aan de boer met zijn akkers en de buren. Het is een plek die bezoekers inspireert. Een energetisch prachtige plek, door zijn beslotenheid en puurheid. Waar natuur, beleving en off-grid samenkomen. Een plek die ondersteunt bij een natuurlijker manier van leven. 

Wanneer je aangeeft dat je je wilt aanmelden voor het jaartraject, ontvang je van mij een inschrijfformulier. 

Contact formulier