Door ‘Next Step Marokko’ omarm ik nu mijn gevoelige kant

Ze liep leeg op haar werk, maar Sabine leerde haar intenties kennen in een Retraite programma in Marokko: dichtbij jezelf blijven en kiezen voor zingeving.

 

 

Het leek alsof Sabine (30) alles goed voor elkaar had. Een goede baan bij een beursgenoteerde onderneming, Volvo leasebak, mooi banksaldo en samenwonen met vriendinnen. Maar na een paar jaar werken nam haar onvrede in het werk steeds meer toe. Sabine zocht online naar een mogelijkheid om er helemaal tussenuit te gaan, toen ze op het Next Step Marokko programma van Natuurretraites.nl stuitte. Een programma om dichter bij zichzelf te komen, dat sprak haar aan.

 

Schim van mijzelf

Zichzelf terugvinden en ontdekken welke stap ze kon gaan zetten is wat ze wilde. “ ik wilde dat er iets veranderde, maar wist niet wat. Op het werk leek het hoogste doel te zijn om de portemonnees van aandeelhouders te spekken. Op het werk was ik inmiddels een schim van mijzelf. Het voelde als een gouden kooitje op mijn werk. Al mijn creativiteit leek doodgeslagen. Een week weg van alles en dicht bij mijn gevoel komen leek mij een goed idee. Ik verlangde naar diepgang en zingeving. Dat trok mij aan in het programma, omdat ik weet dat je dan met een groep mensen ook de diepte in gaat”.

 
 

1,5 jaar na Marokko

 

Het is nu 1,5 jaar geleden dat Sabine deelnam aan het Next Step programma. Een reden voor mij om Sabine te interviewen. Hoe blikt ze erop terug en wat heeft het haar uiteindelijk opgeleverd?

 
 

Diepe serene rust

 

Sabine: “ik weet nog hoe moe ik aankwam in Marokko bij de kashbah’s. Moe van alles en van het werk. Het eerste wat mij opviel was de mooie plek en de stilte. Je hoorde daar ook geen auto’s, mensen rijden nog veel op ezels. We wandelden vaak langs riviertjes en door de heuvels met bomen en cactussen. Ik heb daar een diepe serene rust ervaren. Heel diep geslapen ook, en veel gedroomd, heel gek. In mijn omgeving is die rust niet te krijgen, hoe goed je ook je best doet, er is overal lawaai en ruis. Door de rust en in de natuur kreeg ik ruimte in mijn hoofd”. Wat Sabine ook fijn vond was om haar mobiel in te leveren, al was ze daardoor wel bang zich te verslapen. Gelukkig werd ze wel gewekt voor de Marokkaanse pannenkoeken op het terrasje.

 
 

Mijn stoere ik

Ik vraag haar welk proces ze in de retraite week heeft doorgemaakt. Sabine: “ik kwam steeds meer in een diepe rust. Vanuit daar kon ik mijn leven overdenken en waar ik op termijn wil uitkomen. In de loop van de week smolt ik haast een beetje. Het ‘harde’ viel van mij af. Ik heb een hele zakelijke subpersoon in mij. Die ‘stoere ik’ viel van mij af. De gevoelige kant van mij mocht tevoorschijn komen.

 
 

Ontdekkingen.

Gedurende de week ontdekte ze dat ze op deze manier niet langer door kon gaan op haar werk, en haar eigen ‘kompas’ serieus moest nemen. Sabine vertelt hoe ze hele heldere inzichten kreeg; dat ze een andere woning moest zoeken. Dat ze werk wilde waar ze haar creativiteit in kwijt kon en dat haar gevoelige kant mocht omarmen. Sabine hierover: “De zakelijke kant in mij is beslist een kwaliteit, maar ik wil nu alleen nog maar mijzelf zijn en dus ook mijn emoties toelaten”.

 
 

Intenties en keerpunt

Marokko was voor Sabine het startpunt van een heel proces. Waarin ze erachter kwam dat ze heel hard aan het werk was voor de goedkeuring van de manager. Hogerop wilde komen om erkenning te krijgen en zichzelf te bewijzen.

 

Next Step voor wie?

Ten slotte vraag ik Sabine nog aan wie ze onze Nature Retreats zou aanraden. Sabine geeft aan dat het ook fijn is om een week er helemaal tussenuit te gaan als je even wil ontsnappen uit het strakke regime van je leven, en helemaal tot rust wil komen. Je hoeft niet per se problemen in je leven te ervaren. Als je dan met mensen in groep zit met dezelfde drijfveren dan voel je je ook meteen gesteund. Je weet en voelt dat je niet alleen bent in je zoektocht.

 
 

Meer weten over onze programma’s?

 

Kijk op Natuurretraites.nl. Je wordt omgeleid naar een andere site. 

 
 

Om redenen van privacy is de naam van de geïnterviewde aangepast. Alle overige informatie is een feitelijke weergave.

Contact formulier