Retraite Terschelling; ontroerende momenten

Wat is ook alweer belangrijk?

Met veel warmte denk ik terug aan de Nature Retreat die Johan de Kleine en ik half september organiseerden op Terschelling. 9 mensen die met eigen vragen of thema’s aankomen op het eiland, die elkaar en ons nog niet kennen. En dan binnen een dag al zo’n verbinding met elkaar ervaren. Zichzelf herkennen in elkaars verhalen. 

De deelnemers wilden met dit programma rust en stilte ervaren en iets voor zichzelf uitzoeken. Ze deden zichzelf deze tijd cadeau om zich te bezinnen, los van de lijntjes van thuis. Ontdekken wat ook alweer belangrijk voor ze is, wat ze drijft en vanuit welke waarden ze verder willen.

 

Ontroerende momenten

Als ik terugga naar die week, ervaar ik weer al die ontroerende momenten.

Zoals dat moment dat ik een deelneemster weer ontmoet, nadat zij uren helemaal alleen in de natuur heeft gezeten. Ze vertelt mij dat het leek of tijd stilstond omdat ze nog nooit in haar leven zo’n diepe rust had ervaren. En dan dat moment op het strand waar ik via een oefening een andere deelnemer meeneem naar zijn eigen toekomst. Vanuit die toekomst spreekt hij wijze woorden uit aan zichzelf in het heden. Woorden die hem inspireren om nieuwe stappen in zijn leven te zetten na afloop van deze retraite. En dan is er nog iemand die mij na een paar dagen een prachtig inzicht beschrijft. Waaruit blijkt dat de vraag waarmee hij kwam over iets veel wezenlijkers gaat dan zijn werk. En hoe hij beschrijft thuis te willen met zijn relatie en zijn familie.

 

En zo mijmer ik nog even door…

 
 
 

Ook een Nature Retreat meemaken? klik hier: www.ival.nl

Contact formulier